28 januari 2012

Pretty pastels

Pastels zijn de trend van nu, maar om eerlijk te zijn probeer ik hier niet (te)veel aandacht aan te geven. Net als in de mode, wat trendy is staat niet bij iedereen. Trends helpen je wel aan een bepaalde kleurenschema, een richtlijn. Volg je eigen gevoel in het creëren van je eigen kleurenschema. De kleuren die jou een goed gevoel geven zullen de beste inspiratie bron zijn.





Pretty Pastel In 5 Stappen

1. Kleuren
De basis is bleek en blond, met licht hout. Pastelkleuren zoals mintgroen, babyblauw en zachtroze zorgen voor zoete accenten. Fluor oranje, zonnebloemgeel, fel aqua en fuchsia geven een pittig resultaat.
2. Materialen

Van hout tot kunststof tot wol en katoen; voor alle materialen geldt dat ze kwalitatief hoogwaardig én licht, pastel of fel van kleur zijn. Een licht blonde eetkamerstoel, een blauwe kunststof fauteuil en een zachtroze plaid van Alpaca wol. Maak combinaties van verschillende texturen.
3. Vormen
Heldere lijnen en grafische vormen spelen een belangrijke rol, in zowel het design als de opstelling van het interieur. Door rust te creëren met een ruimtelijke opstelling en weinig dessins, komt het effect van de fluor en pastelkleuren beter tot zijn recht.
4. Accessoires
Design- en kunstobjecten zoals keramiek, opvallend servies en kwalitatief hoogwaardig textiel passen goed binnen deze trend. Daarnaast zijn ludieke en zelfgemaakte accessoires essentieel voor een luchtige sfeer. Koop een gek poppetje, ontwerp je eigen behang, maak een wandpaneel of schilder een lijst fluor oranje. Leef je uit maar kleur binnen de lijntjes!
5. Textiel
Net als pasteltinten werkt textiel bij Pretty Pastel‘verzachtend’ voor het interieur. Bovendien zorgen kussens, plaids, dikke dekens, kleden, gordijnen en zelfs keukenlinnen voor de felle kleuraccenten, het kleurverloop en de grafische patronen die zo kenmerkend zijn.









Een pittig effect door de felgekleurde accessoires

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk wat een mooie kleurtjes...ik hou van pastels.....heb je mijn nieuwe banner foto al gezien???...liefs fijn weekend van mij...xxx...

    BeantwoordenVerwijderen