22 januari 2012

Huisjes bij nacht

Een stadje in de nacht .. is het niet lief?!Er zijn een paar trucjes om van deze DIY een succes te maken, het heeft alles te maken met het vinden van het perfecte beeld.

* Wat je zoekt is een afbeelding van een huis / kasteel / gebouw dat van de voorzijde is gefotografeerd. Zoek deze afbeeldingen in tijdschriften, kalenders, van het internet, of oude zwart wit foto’s. Maar dit is geheel aan jou.

* De print moet een beetje ruimte aan weerszijden van het huis hebben om rond te kunnen wikkelen. 

* Het is het beste te kiezen voor een beeld dat hoger in het midden is dan aan de zijkanten, en dat de zijkanten van het gebouw ongeveer dezelfde hoogte zijn. 

* Kies een huis waarbij sommige vensters zichtbaar zijn.
* Indien mogelijk, zoek een beeld waarbij er niets op de achterkant staat. ( Hoewel dit soms wel een leuk effect kan hebben.
Stap 1: knip of snij op ongeveer dezelfde hoogte aan weerszijden van het gebouw tot waar het gebouw begint. Stap 2: Snij of knip alle andere gebieden die je niet wilt zien 
weg, maar nog niets zijkanten. 
Stap 3: Gebruik een mes en een snijmat, om zorgvuldig de venster uit te snijden waar je licht doorheen wil laten schijnen.
Stap 4: Wikkel de afbeelding in een cilinder (grootte is aan u) en kijk naar de zijkanten, knip weg wat teveel is. Kijk even goed naar het beeld en hoeveel zijkant je nog over hebt. Je ziet vanzelf waar het beeld het mooiste samen komt.

Stap 5:. Voeg uw batterij thee licht toe, en wacht tot het donker wordt!

Let op: het gebruik van de batterij aangedreven kaarsen is noodzakelijk, vanwege het papier gebruik.
Als je liever gebruik maakt van echte kaarsen, wikkel het beeld dan om een glazen pot of waxinelichthouder.1 opmerking:

  1. Wat een prachtig ideetje!! Dit zal ik zeker eens namaken voor mijn kinderen, die zullen het geweldig vinden! Dank.

    BeantwoordenVerwijderen