27 februari 2012

Praag

Praag, ik ben er nog nooit geweest, en toch als ik beelden zoals deze zie, komen ze mij bekend voor.. misschien uit een ver verleden of uit een sprookje uit mijn jeugd. Deze foto's hebben een magische nostalgische uitstraling, en ik kan niet wachten om er op een dag te komen.








25 februari 2012

I don't know where I'm bound

There's gotta be a place for me under some green growing tree
clear cool water running by an unfettered view of the sky
but I don't know where I'm bound.

   
 " johnny Cash " 

De laatste tijd denk ik veel na over de toekomst, wat wil ik nou? wil ik meer van de wereld zien.. wil ik een gezin, wil ik blijven wonen waar ik nu woon..  




18 februari 2012

Nice to meet you

Anka Zhuravleva is een kunstenaar die woont in Sint-Petersburg, Rusland. Haar werk is magisch, ik hou vooral van haar ''distorted gravity" serie. De scènes afgebeeld in haar foto's zijn zo excentriek zijn, het is bijna kalmerend, verzachtend.







13 februari 2012


 Hier een collage om alvast de lente te verwelkomen, en hoe doen we dit beter dan met klodders verf en felle kleuren. Als inspiratiebron de kunstenaars Willem de Kooning, Franz Kline en Jackson Pollock.







Willem de Kooning


Franz Kline


Jackson Pollock

07 februari 2012

Art is culture

"Art is not entertainment. Art is not luxury goods.
Art is culture. It is you and I."
 Paige Bradley




Paige Bradley, haar meesterwerk, getiteld Expansion, is een mooie vrouw op zoek naar innerlijke rust, maar ze is gebroken en bloed met licht.


Stervende Gladiator
Marble Pierre Julien (1731-1804)
 Departement van Sculpturen - Louvre (Parijs)


Adam Lambert-Sigisbert
Neptune 1725


Rome Verano Begraafplaats
Sculptuur van Francesco Fabi Altini


Een van de beste voorbeelden van gotische houtsnijwerk techniek.

Reliekbuste van Sint Margaretha van Antiochië. Toegeschreven aan Nicolaus Gerhaert van Leyden (act. in Duitsland, 1462 - 73), Nederlandse. 1465-1470






02 februari 2012

Elephant Ceramics collection

Elephant Ceramics collection, een schoonheid die gewoon niet onopgemerkt kan blijven, een organische structuur van handgeweven linnen, ondoorzichtige beglazing ... uniek en handgemaakte porselein, en dan heb ik het nog niet over het aardse gevoel die het oproept! Puur en ongewoon mooi. Dit servies is ontworpen door Michele Michael een ontwerpster, editor en stylist.