31 januari 2012

Taking a time loop

Gisteren de film Midnight in Paris gekeken, en wat lijkt mij het leuk om eens een timeloop te maken. Welk tijdperk zouden jullie kiezen? Ik de Jaren 20 of toch de Renaissance? hm moeilijk. Mag ik ook beiden kiezen.


30 januari 2012

Gustaviaanse stijl

Een van mijn favoriete stijlen in het interieur is de Gustaviaanse stijl. Wat vinden jullie hiervan?

Even een snelle geschiedenis les, deze stijl werd vernoemd naar koning Gustav III, die regeerde Zweden 1771-1792. Hij gaf zijn meubelmakers de opdracht meubels te maken naar Frans en Italiaans voorbeeld en die gaven daar hun eigen Zweedse draai aan. Ze versoberden de barokke en rococo-elementen en schilderden ze in lichte tinten. En zo werd de 'Gustaviaanse stijl' in het leven geroepen. en deze trend duurde ongeveer 30 tot 40 jaar na zijn dood.


Vanwege de extreme lichtdynamiek ( donkere maanden ) in het hoge noorden, vraagt het interieur om een specifieke omgang waarin licht de belangrijkste rol speelt. Lichte kamers zonder tapijten op de vloeren en kale ramen. Het klinkt misschien somber en koud, maar kamers die zijn geïnspireerd door de Gustaviaanse periode en de Zweedse levensstijl zijn één van de warmste en meest uitnodigende woonstijlen die ik heb gezien.




De kleuren van deze periode zijn crèmes, wit, blauw en grijs.




Door gebruik te maken van pastelkleuren, lichte houtsoorten, spiegels, kandelaren en authentieke meubelstukken, vullen zij de vertrekken met een warmte en licht. Deze klassieke Zweedse look wordt ook gekenmerkt door de hand beschilderde meubels, grote, gewelfde klokken, en neoklassieke vormen.



Het houten bankje zou ik graag in mijn hal neerzetten en het kleine krukje zou heel mooi staan in mijn slaapkamer. Maar ook de muren, het lichte en verweerde spreekt mij aan. (zoals op eerste interieur te zien is. Hebben jullie een favoriete foto?

Meer afbeeldingen over deze Gustaviaanse stijl kun je vinden bij mijn pinterest board "interior ideas"

Images from: Marie claire maison, Laylagrayce, thepapermulberry,
Countryliving, Heerenvandedam

29 januari 2012

Back in time

Dutch design chair

Krukje, nachtkastje of bijzettafeltje? De Dutch Design Chair is het allemaal. Door zijn unieke vormgeving en innovatieve constructie zijn de mogelijkheden van dit duurzame krukje eindeloos. Hij houdt maar liefst 200 kg, heeft een handgreep en wordt gemaakt met 6 trendy prints. Welke vinden jullie het leukste? Ik zou zelf kiezen voor het tweede exemplaar, alsof het zo uit de natuur komt.







28 januari 2012

Pretty pastels

Pastels zijn de trend van nu, maar om eerlijk te zijn probeer ik hier niet (te)veel aandacht aan te geven. Net als in de mode, wat trendy is staat niet bij iedereen. Trends helpen je wel aan een bepaalde kleurenschema, een richtlijn. Volg je eigen gevoel in het creëren van je eigen kleurenschema. De kleuren die jou een goed gevoel geven zullen de beste inspiratie bron zijn.





Pretty Pastel In 5 Stappen

1. Kleuren
De basis is bleek en blond, met licht hout. Pastelkleuren zoals mintgroen, babyblauw en zachtroze zorgen voor zoete accenten. Fluor oranje, zonnebloemgeel, fel aqua en fuchsia geven een pittig resultaat.
2. Materialen

Van hout tot kunststof tot wol en katoen; voor alle materialen geldt dat ze kwalitatief hoogwaardig én licht, pastel of fel van kleur zijn. Een licht blonde eetkamerstoel, een blauwe kunststof fauteuil en een zachtroze plaid van Alpaca wol. Maak combinaties van verschillende texturen.
3. Vormen
Heldere lijnen en grafische vormen spelen een belangrijke rol, in zowel het design als de opstelling van het interieur. Door rust te creëren met een ruimtelijke opstelling en weinig dessins, komt het effect van de fluor en pastelkleuren beter tot zijn recht.
4. Accessoires
Design- en kunstobjecten zoals keramiek, opvallend servies en kwalitatief hoogwaardig textiel passen goed binnen deze trend. Daarnaast zijn ludieke en zelfgemaakte accessoires essentieel voor een luchtige sfeer. Koop een gek poppetje, ontwerp je eigen behang, maak een wandpaneel of schilder een lijst fluor oranje. Leef je uit maar kleur binnen de lijntjes!
5. Textiel
Net als pasteltinten werkt textiel bij Pretty Pastel‘verzachtend’ voor het interieur. Bovendien zorgen kussens, plaids, dikke dekens, kleden, gordijnen en zelfs keukenlinnen voor de felle kleuraccenten, het kleurverloop en de grafische patronen die zo kenmerkend zijn.









Een pittig effect door de felgekleurde accessoires

24 januari 2012

Walking on a piece of nature


Garden is een bloeiende en zintuiglijke wandeling door een heerlijk geurende tuin vol met levendige bloemen.

Garden is a blooming and sensorial walk through a fragrant garden full of vibrant flowers.

Vol met mos bedekte rotsen. Woods tapijt herinnerd ons aan het zwerven door onze favoriete bospad,en wanneer we struikelen op een bed van mos, maken we kennis met de kleinste plantjes van de wereld.

Full of moss covered rocks and plush ground covering, the Woods area rug remind us of wandering through our favorite forest trail and stumbling onto a bed of moss that invites us to take notice of the tiniest little plant worlds that exist there.



Stream is geïnspireerd door het water aan de kust en de golven die terug stromen naar de  oceaan, gebogen lijnen in het zand, stenen en schelpen die met de stroom meegaan.

Stream is inspired by the water on the shore rolling back into the ocean, carving curvy lines in the sand, rocks and shells as it flows by.

Deze mooie vloerkleden gevonden op de website van een  fantasische ontwerper; Angela Adams

22 januari 2012

Huisjes bij nacht

Een stadje in de nacht .. is het niet lief?!



Er zijn een paar trucjes om van deze DIY een succes te maken, het heeft alles te maken met het vinden van het perfecte beeld.

* Wat je zoekt is een afbeelding van een huis / kasteel / gebouw dat van de voorzijde is gefotografeerd. Zoek deze afbeeldingen in tijdschriften, kalenders, van het internet, of oude zwart wit foto’s. Maar dit is geheel aan jou.

* De print moet een beetje ruimte aan weerszijden van het huis hebben om rond te kunnen wikkelen. 

* Het is het beste te kiezen voor een beeld dat hoger in het midden is dan aan de zijkanten, en dat de zijkanten van het gebouw ongeveer dezelfde hoogte zijn. 

* Kies een huis waarbij sommige vensters zichtbaar zijn.
* Indien mogelijk, zoek een beeld waarbij er niets op de achterkant staat. ( Hoewel dit soms wel een leuk effect kan hebben.




Stap 1: knip of snij op ongeveer dezelfde hoogte aan weerszijden van het gebouw tot waar het gebouw begint. 



Stap 2: Snij of knip alle andere gebieden die je niet wilt zien 
weg, maar nog niets zijkanten. 
Stap 3: Gebruik een mes en een snijmat, om zorgvuldig de venster uit te snijden waar je licht doorheen wil laten schijnen.




Stap 4: Wikkel de afbeelding in een cilinder (grootte is aan u) en kijk naar de zijkanten, knip weg wat teveel is. Kijk even goed naar het beeld en hoeveel zijkant je nog over hebt. Je ziet vanzelf waar het beeld het mooiste samen komt.

Stap 5:. Voeg uw batterij thee licht toe, en wacht tot het donker wordt!

Let op: het gebruik van de batterij aangedreven kaarsen is noodzakelijk, vanwege het papier gebruik.
Als je liever gebruik maakt van echte kaarsen, wikkel het beeld dan om een glazen pot of waxinelichthouder.



Architecture for Inspiration

1. Broken, 2. Window, 3. stpucchi, 4. voirici

16 januari 2012

industrial lifestyle


Een houten keuken, of juist glanzend modern; het kan allemaal in een industrieel interieur, mits gecombineerd met de juiste materialen. Gebruik materialen als glas, RVS, steen, beton, aluminium, hout en leer. Juist omdat bij deze woonstijl een zekere leegheid hoort, is het belangrijk dat de meubels die je wèl plaatst, hun aandacht meer dan waard zijn. Het mooie van de industriële woonstijl is dat juist hier verrassend genoeg alles tot leven lijkt te komen. Een houten tafel op een betonnen gietvloer ga je als vanzelf aanraken. Een mooie vloerkleed wordt als ware een kunstwerk op je vloer. Wees voorzichtig met accessoires, kies liever voor twee grote vazen dan voor allerhande prullaria. 

A wooden kitchen, or just shiny modern, everything is possible in an industrial interior, when combined with the right materials. Use materials such as glass, stainless steel, stone, concrete, aluminum, wood and leather. Precisely because this lifestyle needs a certain emptiness, it is important that the furniture you have placed, is worth the focus. The beauty of the industrial lifestyle is surprisingly enough that everything seems to come alive. A wooden table on a concrete floor you naturally wanna touch. A beautiful rug is like a true piece of art on your floor. Be careful with accessories, choose two large vases, Better than several smaller.












07 januari 2012

Sweet home


Met mijn inspiratie collage kwam ik op deze vintage stijl uit, een mix van de bohemien meubels en moderne ontwerpen. Roze is nog steeds een typisch vrouwelijke kleur. Roze is mooi met wit-tinten en poeder kleuren zoals lila, blauw en lichtgroen, of ga voor wat dynamischer met zwarte en grijze tinten. Combineer Mannelijke (metaal-donker) gemengd met vrouwelijk (delicate stoffen en zachte pastel kleuren). Roze is prima te combineren en hierdoor ook geschikt voor een man.

With my inspiration.. I came to this vintage style, a mix of bohemian and modern furniture designs. Pink is still a typically feminine color. Pink is beautiful with white powder shades and colors such as lilac, blue and light green, or go for more dynamic with black and gray tones. Combine male (dark and metal) mixed with female (delicate fabrics and soft pastel colors).Pink can easily be combined and thus suitable for a man.


1.sweethomestyle, 2. Unknow, 3,5. selina lake, 4. here